Menu

PLANINSKI POHOD NA KOŠENJAK (1522 m)

VABILO NA PLANINSKI POHOD NA KOŠENJAK (1522 m)

 

Vodniški odsek pri Planinskem društvu Radovljica vas vabi na planinski pohod na Košenjak (1522 m), ki bo v soboto, 20. oktobra 2018 z odhodom ob 6,00 uri z avtobusne postaje Radovljica.

Udeleženci izleta se bodo čez Ljubelj odpeljali na Koroško in nadaljevali vožnjo po severnih obronkih Karavank in skozi Podjuno do mejnega prehoda Vič. Postanek v Dravogradu bomo izkoristili za kavo ali čaj. Po gorski cesti se bomo zapeljali do zaselka Ojstrica s cerkvijo Sv. Janeza (985 m). Tu nas bodo pričakali leseni muzikantje, mi pa se bomo peš odpravili proti Domu na Košenjaku (1169 m), do doma bomo potrebovali slabo uro. Po postanku pri domu se bomo vzpenjali po gozdu in travnatih planjavah, od koder bo razgled na Pohorje in Šaleško dolino. Malo pred vrhom bomo prišli na mejo in potem zložno na vrh, kjer nas bo zopet presenetil velik lesen kip. Razgled bo na Peco in Kamniško-Savinjske Alpe. Košenjak je najvišji vrh slovenskega dela Golice oziroma Kozjaka. Do vrha bomo potrebovali 1,5 ure zložne hoje.

Sestop bomo opravili po drugi poti, potem bo pri domu dovolj časa za počitek, od doma se bomo zapeljali v dolino in preko istega mejnega prehoda, Železne Kaple in Jezerskega zopet prišli na Gorenjsko. Povratek je predviden v poznem popoldnevu.

Cena je 20 € in vsebuje prevoz, zavarovanje in vodenje.

Prijave sprejema Janez Pretnar od ponedeljka do četrtka, 15.-18. oktobra, email: janez.pretnar@siol.net in tel.: 031/429-970.

Vodnika: Janko Baloh in Janez Pretnar.

Oprema: za sredogorje.

Dokumenti: osebni dokument-osebna izkaznica ali potni list.

V primeru slabe vremenske napovedi ali premajhnega števila prijav bo pohod odpovedan, o tem bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.