Menu

PLANINSKI POHOD PO STEZI VALOV (Crikvenica, Hrvaška)

VABILO NA PLANINSKI POHOD

Vodniški odsek pri Planinskem društvu Radovljica vas vabi na planinski pohod po Stezi valov (Crikvenica, Hrvaška), ki bo v soboto, 10. novembra 2018 z odhodom ob 6,00 uri z avtobusne postaje Radovljica.

Z avtobusom se bomo zapeljali čez mejni prehod Jelšane, nato pa mimo Reke in Crikvenice do Novega Vinodolskega, ki je tudi izhodišče za naš pohod po Stezi valov. Prvotno je bil v planu pohod po Stezi Rimljanov, ki ima izhodišče v Crikvenici in poteka ob reki Dubračini v notranjost do Drvenika. Vendar steza poteka po precej močvirnatem in mokrem področju, tako da je prišlo do spremembe.Steza valov je dolga 30 km in poteka od vasi Povile (blizu mesta Novi Vinodolski) do Jadranovega. Mi bomo prehodili del od naselja Novi Vinodolski do Crikvenice. Pot vseskozi poteka ob morju.

Gre za lahko, nezahtevno pot, cca. 13-14 km, 4-5 ur hoje. Zaključili jo bomo v mestu Crikvenica.

Cena je 28 € in vsebuje prevoz, zavarovanje in vodenje.

Prijave sprejemata Polona Tomažin in Jana Remic v sredo, 7.11. in četrtek, 8.11. med 18.in 20.uro, tel.: 040/440-736(Polona), 041/421-643(Jana), email:.polona506@gmail.com, jana.remic@gmail.com

Vodnika: Polona Tomažin in Jana Remic

Oprema: vremenu primerna oblačila in obutev, izkaznica PZS s plačano članarino za tekoče leto in osebna izkaznica. Priporočamo pohodne palice.

Dokumenti: osebni dokument-osebna izkaznica ali potni list.

V primeru slabe vremenske napovedi ali premajhnega števila prijav bo pohod odpovedan, o tem bodo prijavljeni pravočasno obveščeni.