Menu

VABILO NA PLANINSKI POHOD – ZIDANA SKALA

JAMNIK – ZIDNANA SKALA – VODIŠKA PLANINA

(1.302 m, Škofjeloško hribovje/Jelovica)

Vodniški odsek PD Radovljica v soboto, 19. 1. 2019 organizira planinski pohod čez Zidano skalo do Partizanskega doma na Vodiški planini. Pohod ni zahteven in je primeren za vse pohodnike, ki radi zahajate v planine  (hoje cca 5 ur).

 Zbor bo ob 8.00 uri na parkirišču pri tovarni NOVI PLAMEN v Kropi . Cena pohoda je 5 EUR.

Oprema: primerna oblačila za hojo pozimi, priporočljive so pohodne palice, glede na to, da se vremenske razmere spreminjajo priporočam tudi male dereze.

Opis poti: Kot ste že prebrali se tokrat na izhodišče izleta pripeljemo z lastnim prevozom. Iz Krope se bomo po označeni poti podali najprej na čudovit razgleden greben Jamnika, kjer je cerkev sv. Primoža in Felicijana. Od tu naprej bomo nekaj metrov nadaljevali po asfaltni cesti do vasi Jamnik, kjer bomo omenjeno cesto zapustili in se po gozdni cesti podali proti grebenu Zidane skale. Pot se kasneje zoži in nas pripelje do Zidane skale, od koder je čudovit razgled na Karavanke in Kamniško Savinjske Alpe. Od tu naprej je pred nami še zelo kratek, strm vzpon, nato pa se pot obrne navzdol, kjer vodi po robu strmega pobočja.

Prijave: na telefon vodnici Mojci 040 850 670 in Jani 041 421 643   ali preko elektronske pošte mojca.brezovec@gmail.com,  jana.remic@gmail.com, najkasneje do srede zvečer (16. 1. 2019). V primeru slabega vremena bo pohod odpovedan.

  Udeleženci naj imajo plačano članarino PZS.

 

Lepo vabljeni, pridružite se nama na pohodu.

Mojca in Jana