Menu

VABILO NA PLANINSKI POHOD – PEITLERNOCK (2244m, Nockberge, Avstrija)

PD Radovljica v soboto, 9.2.2019 organizira planinski pohod na Peitlernock,2244m Nockberge, Avstrija. Zbor je ob 7.uri na avtobusni postaji v Radovljici. Cena pohoda je 20 eur.

Skozi tunel Karavanke se mimo Beljaka in Spittala peljemo do Gmünda, kjer zapustimo avtocesto in nadaljujemo po stari glavni cesti proti Katschbergu do kraja Kremsbrücke. Tu zavijemo desno v stransko dolino in se peljemo do Innerkremsa (1480m), kjer je tudi izhodišče za našo turo.

Skozi narodni park Nockbergov je speljana gorska cesta, ki povezuje Ebene Reichenau in Innerkrems. Pozimi ni splužena, ampak je v začetnem delu nad Innerkremsom urejena kot sankališče. Ta odsek ceste bomo uporabili za prvi del vzpona na enega najprijetnejših smučarskih vrhov v Nockbergih. Po cesti nadaljujemo do gostišča Nockalmhof, ki je pozimi zaprto. Tu se usmerimo na kolovoz, ki vodi do planine Bärengrubenalm. Tik pred planino se usmerimo levo proti jugovzhodu. Skozi redek gozd se povzpnemo na severovzhodno sleme Peitlernocka in po njem do vrha. Sestop bo po isti poti.

 

Gre za lahko označeno pot ali lahki turni smuk. Višinske razlike je 764 m. Čas hoje je od 5 – 6 ur. Več info o samem pohodu pa tule: Peitlernock

Obvezna oprema: ta male dereze, gamaše, pohodne palice, osebni dokument, oprema za turno smučanje, Priporočljiva oprema (ne pa obvezna): lavinski komplet (za turne smučarje), krplje

Prijave zbirava v ponedeljek 4.2.2019 in torek 5.2.2019 med 18. in 20. uro Polona 040 440 736 in Luka 041 578 544. Lahko pa se prijavite tudi  na e-mail vodnikov: polona506@gmail.com, luka.taler4@gmail.com.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na pohodu.   Polona & Luka