Menu

VABILO NA PLANINSKI POHOD OJSTRNIK (2052m), Karnijske Alpe

 

V soboto, 21. septembra 2019, vas vabimo na planinski pohod na Ojstrnik.

Ojstrnik je najbolj vzhodni vrh v Karnijskih Alpah, ki presega višino 2000m. Nahaja se na meji med Avstrijo in Italijo v bližini Trbiža. Na vzhodnem predvrhu je postavljen križ, na pravem vrhu pa vpisna skrinjica. Razgled s travnatega vrha je zelo lep, saj se lepo vidijo Julijske Alpe, vzhodni del Karnijskih Alp, proti severu Visoke Ture in proti vzhodu zahodni del Karavank.

Na pot se bomo odpravili ob 6. uri z avtobusne postaje v Radovljici.

Na razpolago imamo tri kombije, torej je število mest omejeno. Tura je nezahtevna, primerna tudi za kondicijsko manj pripravljene pohodnike.

Opis ture: izhodišče ture je na parkirišču št. 6, v bližini stare koče imenovane Rifugio Nordio, na višini 1210m. Od tu bomo pot nadaljevali najprej po cesti, nato pa strmo skozi gozd in po dobrih 45-ih minutah prišli do nove koče Rifugio Nordio Deffar (1406m). Pri koči nas table usmerijo proti planini Bistrica (1722m), od koder se bomo po desni strmejši poti povzpeli na Ojstrnik. Sestopili bomo po položnejši poti nazaj na planino Bistrica ter naredili krožno pot mimo Marije Snežne (1750m) in sedla Pleccia (1616m) nazaj do izhodišča.

Čas hoje :  5 – 6 ur

Cena pohoda : 18,00 EUR

Obvezna oprema: osebna izkaznica, oblačila in obutev primerna letnemu času v gorah,  planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto.

Prijave (do zapolnitve mest):  

v popoldanskem času do torka 17.9.2019 do 18. ure :

MARJANA  041 468 565, e-mail: marjana.bolte@osljsg.si,    ali    

MIRO  041 534 692, e-mail:  miro.pogacar@gmail.com

Lepo vabljeni, da se nam pridružite !                                        

Vodniški odsek PD Radovljica