Menu

MONTE FLOP (1715 m KARNIJSKE ALPE)

VODNIŠKI ODSEK

PLANINSKEGA DRUŠTVA RADOVLJICA

VABI NA POHOD NA MONTE FLOP 1715m, V SOBOTO, 28. 9. 2019

Odhod bo z avtobusne postaje v Radovljici je ob 5:30.

Cena pohoda je 24 €.

Zahtevnost: tehnično nezahtevna pot. Predviden čas hoje je 6 – 7 ur. Naredili bomo okoli 1100 m višinske razlike.  

Opis poti: Z avtobusom se bomo preko mejnega prehoda Rateče zapeljali do Trbiža in naprej mimo Tablja /Pontebbe do kraja Možac / Moggio Udinese, kjer bomo zavili v doilno Val Aupa. Po dolini se bomo zapeljali do mostu čez potok Rio Fantanaz, kjer bo naše izhodišče (619m).

Vzpon: Z izhodišča se bomo začeli vzpenjati po severni strani gore Monte Flop. Do zavetišča Zouf di Fau na višini 1408 m se bomo vzpenjali skozi bukov gozd. Pot se nekajkrat bolj strmo vzpenja, malo pa bomo hodili tudi po zložnih kolovozih. Od zavetišča bomo v zložnem vzponu prečili do sedla Flop. S sedla se bomo kmalu usmerili na neoznačeno stezo, ki nas bo pripeljala do vzhodnega vrha Monte Flop (1715 m). Ob lepem vremenu bomo z vrha proti jugu lahko občudovali mogočno Creto Grauzario in Monte Sernio, preko doline Aupa  Zuc del Bor, proti severu pa vrhove nad Mokrinami, Monte Zermulo in v dolini Paularo.

Sestop: Z vrha se bomo vrnili nazaj na sedlo Flop in pot nadaljevali proti sedlu Foran da la Gialine, kjer se bomo usmerili na pot do koče Rifugio Grauzaria (1250 m). V koči bomo naredili postanek, nato pa sestopili preko planine Casera Flop do izhodišča. V zadnjem delu poti nas bo čakal še spust po ozki asfaltni cest.

Priporočljiva oprema: visoki pohodni čevlji, pohodne palice, oblačila primerna letnemu času v visokogorju, malica iz nahrbtnika, ustavili se bomo tudi v koči.

Obvezno: Osebni dokument, plačana članarino PZS za tekoče leto.

Prijave: do srede, 25. 9. 2019 do 20:00

na telefonsko številko 041 917 191(Alenka) in 068 172 403 (Vladimir)

ali na elektronski naslov alenka.mezan@telemach.net in vlado_radic@hotmail.com

Turo bova vodila Alenka Mežan in Vladimir Radić