Menu

POHOD JEREBIČJE 1762 m

VODNIŠKI ODSEK PD Radovljica vabi na pohod na Jerebičje (Kamniško Savinjske Alpe), V SOBOTO, 12. 10. 2019

Odhod z avtobusne postaje v Radovljici je ob 7:00.

Cena pohoda je 20 €.

Jerebičje se nahaja v grebenu med Matkovim kotom in Belsko Kočno, na meji med Slovenijo in Avstrijo.

Zahtevnost: nezahtevno brezpotje, proti vrhu delno zahtevno. Predviden čas hoje je 5 ur. Naredili bomo okoli 620 m višinske razlike. Greben proti vrhu je nekoliko izpostavljen, potreben je zanesljiv korak, nekaj strmejših odsekov pri vzponu.

Opis poti: S kombiji se bomo preko Jezerskega zapeljali na Pavličevo sedlo, kjer bo na višini 1353 m naše izhodišče.

Vzpon: Z izhodišča bomo sledili mejnim kamnom. Pot se bo sprva precej strmo vzpenjala do vrha Pavličevih sten na višini 1653 m, kjer se nam bodo odprli razgledi na Kamniško Savinjske Alpe. S Pavličevih sten se bomo spustili na Lesnikovo sedlo od koder nas spet čaka strmejši vzpon proti vršnemu grebenu.

Sestop: Z vrha se bomo po strmih travah spustili na neoznačeno pot v smeri Matkovega kota, ki nas bo pod grebenom pripeljala nazaj na Lesnikovo sedlo. Po poti prihoda se bomo vrnili do vznožja Pavličevih sten, kjer bomo zavili na gozdno vlako, ki nas bo v zložnem spustu pripeljala nazaj na izhodišče.

Priporočljiva oprema: visoki pohodni čevlji, pohodne palice, oblačila primerna letnemu času v gorah, Malica in pijača iz nahrbtnika.

Obvezno: Osebni dokument (prečkamo državno mejo). Plačana članarino PZS za tekoče leto.

Prijave: do srede 9. 10. 2019 do 20:00 na telefonsko številko 041 917 191(Alenka) in 031 668 565 (Milan) ali na elektronski naslov alenka.mezan@telemach.net in milan.kos@telemach.net.

Turo bova vodila Alenka Mežan in Milan Kos