Menu

Vabilo na zimski pohod in turni smuk GUMMA 2316m

V soboto, 25. januarja 2020 vas vabimo na zimski pohod in turni smuk v Šladminške Ture.

Odhod organiziranega prevoza bo ob 6. uri z avtobusne postaje v Radovljici.

Skozi predor Karavanke se bomo zapeljali na Koroško ter po turski avtocesti nadaljevali do regije Lungau, ki spada pod Solnograško. Pot nas bo vodila skozi kraj Tamsweg do vasi Lessach (1198 m), kjer bo naše izhodišče.

Po cesti ali ob manjšem smučišču se bomo povzpeli do višje ležečih kmetij. Nadaljevali bomo po sankaški progi in se v dveh urah povzpeli do oskrbovane koče Wildbachhütte (1806 m), kjer je lahko za nekatere tudi cilj pohoda. Od tam bomo nadaljevali čez rahlo napeto, južno pobočje, na vrh Gumme. Ob ugodnih razmerah bomo potrebovali do vrha še slabi 2 uri. Z vrha bomo imeli lep razgled po regiji Lungau. Sestopili bomo po isti poti. Skupni čas hoje bo od 6 – 7 ur.

Pot je primerna za vse planince s primerno kondicijo.

Obvezna oprema: osebni dokument, planinska izkaznica s plačano članarino za tekoče leto, oblačila in obutev primerna letnemu času v gorah, gamaše, pohodne palice, dereze ali male dereze. Priporočljiva oprema: lavinski komplet (lavinska žolna, lopata in sonda), cepin, krplje ali oprema za turno smučanje.

Cena izleta je: 25 €

Vodnika: Luka Taler in Milan Kos

Prijava na pohod: v ponedeljek 13. in torek 14. januarja od 18. – 19.30 na telefonsko številko: 041/578-544 (LUKA) ali 031/668-565 (MILAN).

Do torka zvečer se lahko prijavite na elektronski naslov: luka.taler4@gmail.com ali milan.kos@telemach.net.

Vabljeni, pridružite se nam!

Vodniški odsek PD Radovljica