Menu

RATITOVEC (ALTEMAVER 1678 m)

VODNIŠKI ODSEK PD RADOVLJICA VABI NA

PLANINSKI POHOD

RATITOVEC (ALTEMAVER 1678 m)

 (Škofjeloško, Cerkljansko hribovje)

 

V SOBOTO, 1. 2. 2020

Ratitovec je nadaljevanje grebena Spodnjih Bohinjskih gora, od katerega ga loči Bohinjsko sedlo blizu Soriške planine ki doseže najvišjo točko v vrhovih Gladkega vrha in Altemaverja.

ZBOR IN ODHOD: avtobusna postaja RADOVLJICA ob 7.00 uri

Predviden povratek: med 15.00 in 16.00 uro

Višinska razlika: 879 m

SKUPNI ČAS HOJE: 5 ur

ZAHTEVNOST: lahka označena pot

Program: Z avtobusom se bomo zapeljali do parkirišča na Soriški planini, od tam pa nadaljevali peš po lahki označeni planinski poti. Zahodno pobočje Ratitovca ni strmo temveč se dviga v rahlem valovanju. Pot nas bo vodila skozi gozd,  čez planine in manjše grebene, do najvišjega vrha Altemaver. Okrepčali in spočili se bomo v Krekovi planinski koči, ki je znana po prijaznosti in okusnih flancatih. Po počitku bomo pot nadaljevali po južnem, bolj strmem pobočju do vasi Prtovč, od koder se bomo z avtobusom odpeljali do Radovljice.

OPREMA:

Osnovna planinska oprema: planinski čevlji, vremenskim razmeram primerna oblačila, topla oblačila, zaščita pred soncem, zadostna količina tekočine.

Priporočljiva oprema: pohodne dereze in palice.

Udeleženci morajo imeti plačano članarino PZS za leto 2020.

Cena pohoda: 15,00 EUR

Prijavite se lahko na telefon vodnic Mojci 040 850 670 ali mojca.brezovec@gmail.com,   Vladimirju 068 172 403  ali vlado_radic@hotmail.com, najkasneje do četrtka zvečer 30. 1. 2020.

V primeru slabega vremena bo pohod odpovedan.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na pohodu.