Menu

Pohodna akcija Prijatelji Begunjščice 2019/2020

Akcija Prijatelji Begunjščice poteka vsako leto od 30.11. do naslednjega leta – 15.5..

Prijatelji Begunjščice so pohodniki vseh starosti, ki obiskujejo Roblekov dom vsak dan ob vsakem vremenu. S tem vzdržujejo psiho-fizično kondicijo in skrbijo za zdrav način življenja, hkrati pa se družijo, spoznavajo in uživajo v naravi.

Sezona pohodne akcije Prijatelji Begunjščice je bila v letošnjem letu podaljšana in se je zaključila mesec dni kasneje kot običajno, saj so sprejeti ukrepi vlade RS v interesu preprečitve širjenja Korona virusa, nekaterim pohodnikom onemogočili sodelovanje in dostop do Roblekovega doma. 

Zaključek je bil izveden v nedeljo, 28.6.2020 v Roblekovem domu na Begunjščici in je bil izredno dobro obiskan. Prisotni so bili skoraj vsi pohodniki, katerim smo podelili priznanja in nagrade, oskrbniška ekipa pa je poskrbela za odlično hrano in pijačo. 

Na pohodni akciji je sodelovalo 35 pohodnikov. Največkrat je pot prehodila Cilka Brejc, ki se lahko pohvali z 144 vzponi. Tesno sta se ji približala še Franci Mohorč in Daniel Kraljič – vsak od njiju je opravil po 143 vzponov. Ostali udeleženci so opravili od 4 do 106 vzponov. Najmlajši udeleženec je bil Dani, v starosti 10 let in z osvojenimi 17 vzponi. Vseh 35 udeležencev je skupaj opravilo 1269 vzponov. 

Iskreno čestitamo vsem za dosežke, hkrati pa vabimo tudi druge vrle pohodnike, da se pridružijo akciji in tako poskrbijo za svoje zdravje in vitalnost.