geslo:
zapomni se me
Pozabil sem geslo >>
Nov uporabnik >>
Išči po strani
 
 
 
  ALPINISTIčNI ODSEK  
  Predstavitev
  Novice
  Dogodki
  Galerije
 
Alpinistični odsek
 
Ime:     Alpinistični odsek
  Načelnik:     Oto Žan
Sodelavec:     Matevž Mrak
Naslov:     Ulica Staneta Žagarja 2b
Kraj:     4240 Radovljica
Telefon:     031 352 496
E-pošta:     aoradovljica@gmail.com
Spletna stran:     www.aoradovljica.com
  Uradne ure:    
       

Predstavitev:
AO deluje v prostorih na Ul. Staneta Žagarja 2b v Radovljici. 

Sestanki, kjer se obravnavajo aktualne zadeve in člani poročajo o opravljenih aktivnostih in razmerah v gorah, se odvijajo vsak četrtek ob 20.30 na omenjenem naslovu.

Vsako leto v jeseni je razpisana alpinistična šola, namenjena vsem, ki se želijo vključiti v delo odseka, ali pa želijo pridobiti nova znanja za varnejše gibanje v gorskem svetu. Šola traja do konca maja, tečajniki pa skozi predavanja, praktične vaje in skupne ture spoznavajo skrivnosti alpinizma. Vsak, ki želi opraviti izpit za alpinista pred državno komisijo, mora skozi najmanj triletno obdobje šolanja, kjer na interni ravni opravlja izpite za napredovanja v višji nivo. Opravljeni izpiti, predvsem pa ostali pogoji, predpisani s strani Komisije za alpinizem, dovoljujejo posamezniku opravljanje »velikega« izpita in s tem pridobitev samostojnosti pri vzponih v gorah.

 
 
Planinsko društvo Mladinski odsek Alpinistični odsek Športno plezalni odsek Gospodarski odsek Vodniški odsek Markacijski odsek Valvasorjev dom 051 328 648 Pogačnikov dom 051 221 319 Piškotki Novice Dogodki