geslo:
zapomni se me
Pozabil sem geslo >>
Nov uporabnik >>
Išči po strani
 
 
 
  MLADINSKI ODSEK  
  Predstavitev
  Novice
  Dogodki
  Galerije
                                               
 
Novice: 09.03.18 - Dvodnevni zimski pohod na Roblekov dom
 
  Na dvodnevni zimski pohod smo se letos odpravili z vlakom. Naš cilj je bil Roblekov dom na Begunjščici, do katerega smo prišli po malce nenavadni poti. Iz Žirovnice smo se mimo vodnega zajetja povzpeli na greben Brezniških peči. Po zanimivi, razgibani in prav nič dolgočasni poti smo prečili celoten greben in po treh urah hoje prispeli na Smokuški vrh (1122m). Z vrha se nam je odprl lep pogled na Blejsko Radovljiški kot, Jelovico in Julijske Alpe. Sledil je spust in nato spet vzpon do Poljške planine. Po kratkem počitku pa zadnji vzpon do Roblekovega doma na Begunjščici (1657m), kamor smo prišli malo po peti uri.
Dan smo zaključili z igrami na snegu, dobro večerjo in družabnimi igrami.
Naslednje jutro nas je pričakalo pravo zimsko vreme, z vetrom in sneženjem. Po zajtrku smo se počasi odpravili v dolino. Čakal nas je spust do Poljške planine, nato nadaljevanje poti do Sankaške koče in mimo cerkve Svetega Petra še zaključni del poti do Poljč. Za nagrado in uspešen zaključek dvodnevnega pohoda, smo si v piceriji Pod velbi privoščili kosilo in se poslovili.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate s klikom.
Komentarji Oddaj svoj komentar >>
 
 
 
 
Planinsko društvo Mladinski odsek Alpinistični odsek Športno plezalni odsek Gospodarski odsek Vodniški odsek Markacijski odsek Valvasorjev dom 051 328 648 Pogačnikov dom 051 221 319 Piškotki Novice Dogodki