Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Zagradski vrh 1187m, Gorski Kotar, Hrvaška

maj 11

EUR30

PD Radovljica v soboto, 11.05.2019 organizira planinski pohod na Zagradski vrh, 1187m, Gorski Kotar, Hrvaška. Zbor je ob 6.uri na avtobusni postaji v Radovljici. Cena pohoda je 30 eur.

Z avtobusom se bomo zapeljali čez mejni prehod Jelšane, nato pa na Reki zavili na avtocesto proti Zagrebu, s katere bomo zavili v kraju Vrata (Primorsko – Goranska županija). Nato se bomo peljali skozi naselje Fužine in dalje po cesti proti Bribirju. Izhodišče za naš pohod bo Planinarski dom Vagabundina koliba.

Zagradski vrh, 1187m, je najvišji vrh grebena t.i.«Goranskega višavja«, ki je od Vinodolske riviere oddaljen vsega 5 km zračne linije, na drugi strani pa 2 km od Viševice, planine v Gorskem Kotarju, ki je že del masiva Velika Kapela. Tako da predstavlja vmesno področje med Vinodolom in Veliko Kapelo. Severna stran vrha je porasla z bukovim gozdom, medtem ko je primorska stran gola. Vršni del je travnat in z njega so zelo lepi razgledi proti Vinodolu, Crikvenici, Reki, otoku Krku,Viševici, Lišu in Fužinam. Na V pobočju vrha, na višini okoli 950m, je področje lepih travnatih livad, kjer so Vinodolci poleti imeli pastirske koče, imenovane tudi zagradi. In od tod je vrh tudi dobil ime.

Gre za lahko, nezahtevno pot, 4-5 ur hoje. Več info pa tule: Zagradski vrh. Ob povratku bi si v Fužinah ogledali tudi zelo lepo podzemno jamo Špilja Vrelo. Ogled traja cca.30 min, cena 25 kun.

Obvezna oprema: vremenu primerna oblačila in obutev, izkaznica PZS s plačano članarino za tekoče leto in osebna izkaznica. Priporočamo pohodne palice.

Prijave zbirava v ponedeljek 6.5.2019 in torek 7.5.2019 med 18. in 20. uro Polona 040 440 736 in Jana 041 421 643. Lahko pa se prijavite tudi  na e-mail vodikov: polona506@gmail.com, jana.remic@gmail.com.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite na pohodu.   Polona & Jana

Podrobnosti

Datum:
maj 11
Cena:
EUR30
Dogodek Category:
Spletna stran:
www.pdradovljica.si

Organizator

Vodniški odsek PD Radovljica

Prizorišče

planinarski dom Vagabundina koliba
Hrvaška + Google Map