create a website for free

Planinsko društvo Radovljica

Mobirise

Vrsta - Planinsko društvo
Ime - Radovljica
MDO
- MDO PD Gorenjske
Predsednik - Valentin Rezar
Naslov - Ulica Staneta Žagarja 2b
Kraj - 4240 Radovljica
Telefon - 04 531 55 44; 031 345 209
E-pošta - info@pdradovljica.si
Uradne ure - ponedeljek od 9.00 do 12.00 in sreda od                                   9.00 do 12.00 in od 16.00 do 18.00
ID št. za DDV - SI 35828633
Davčni zavezanec - Da
Matična številka - 5162173
TRR - 07000 0000022982
Koče društva - Pogačnikov dom na Kriških podih,
                               Valvasorjev dom pod Stolom,
                               Roblekov dom na Begunjščici


Predstavitev

PLANINSKO DRUŠTVO RADOVLJICA
Je eno najstareših planinskih društev v Sloveniji. Predhodnica današnjega društva je bila leta 1895 ustanovljena Radovljiška podružnica SPD, ki je obsegala ozemlje današnje Gorenjske vse do Bele peči v današnji Italiji. vedeti moramo, da se je to zgodilo v nekdanji Avsto- Ogrski monarhiji. Iz radovljiške podružnice so se kasneje razvila gorenjska planinska društva.

Danes je društvo s 1010 člani eno največjih v Sloveniji in največje športno rekreativno društvo v občini Radovljici. Teritorialno ni omejeno in je odprto za vključitev čimveč zainteresiranih članov vseh starosti.

Društvo dobro sodeluje s sosednjimi planinskimi društvi, Meddruštvenim odborom Gorenjske, Planinsko zvezo slovenije, lokalno skupnostjo in sorodnimi lokalnimi društvi. Sodelujemo in soustvarjamo prireditve in tekmovanja, ki jih organizirajo zgoraj omenjena društva. Sami smo organizatorji nekaj tradicionalnih akcij in prireditev, ki se dogajajo po naših planinskih postojankah ali pa jih organizirajo odseki.

Na področju interesnih dejavnosti in športa delujejo:
Mladinski odsek, Športno - plezalni odsek, Vodniški odsek in Alpinistični odsek

Na področju gospodarske dejavnosti delujejo:
Gospodarski odsek, Markacijski odsek in Odsek za založništvo in informatiko

K sodelovanju v društvu vabimo prostovoljce, aktivnosti in dela so različna in pridnih rok ni nikoli dovolj. Prostovoljne akcije so tudi prilika za prijetno druženje in spoznavanje.