Mladinski odsek

Ime – Mladinski odsek
Načelnik – Mojca Brezovec
Sodelavec – Alja Štendler (namestnica načelnice, blagajnik) 
Naslov – Ulica Staneta Žagarja 2b 
Kraj – 4240 Radovljica 
Telefon – 040 850 670 (Mojca) 
E-pošta – mojca.brezovec@gmail.com

PREDSTAVITEV


Mladinski odsek ima na PD Radovljica že bogato tradicijo.


Združuje otroke celotne radovljiške občine in sicer od najmlajših v vrtcih pa do srednješolcev. V enem šolskem letu je zadnja leta v odsek vključenih približno 220 otrok, skupaj z vodniki in mentoricami pa predstavljamo skoraj 1/4 članstva PD Radovljica. Izleti so organizirani v posameznih skupinah, na letni ravni na odseku izvedemo približno 70 izletov. Vsako leto izvedemo tudi 2 ali 3 planinske tabore, kjer je priložnost za spoznavanje in druženje vseh otrok našega odseka.

Vzporedno z organizacijo planinskih izletov na odseku potekajo tudi ostale aktivnosti, od orientacijskih tekmovanj, planinske šole, družabnih srečanj, udeležbe na taborih TNP, tradicionalna pa je tudi naša novoletna prireditev, kjer mlajše otroke obišče Dedek Mraz, za starejše pa se organizira predstavitev z gorniško tematiko, popestrena z veliko zanimivimi fotografijami.

Naš moto je, da otrokom poleg zdravega preživljanja prostega časa v naravi ponudimo tudi čimbolj kompleksno planinsko izobrazbo, starejše pa že pripravljamo na samostojno obiskovanje hribov.