ROBLEKOV DOM, 1657m

Gorski predel - Karavanke
Oskrbnik - Simon Koščak
Gospodar - Dominik Repinc
Pomočnik gospodarja - Nejc Medja
Telefon koče - 051 323 402
E-pošta - dom.roblek@gmail.com
Odprto - v letni sezoni(od 1.6. do 30.9.) vsak dan in v zimski sezoni (od 1.10. do 1.6.) ob petkih popoldne, sobotah, nedeljah in praznikih. V primeru slabega vremena je koča lahko zaprta, zato pred prihodom preverite!
Naslov - Poljče 31
Kraj - 4275 Begunje na Gorenjskem
Razgled: Na vzhodni strani vidimo strma pobočja Begunjščice in dolgi hrbet Košute; od vzhoda proti jugu se na obzorju zvrstijo vrhovi Kamniških Alp s Kočno in Storžičem; na jugu leži Dobrča, tu vidimo obširno gorenjsko ravnino od Podvina do Jesenic z Radovljico, Bledom in drugimi kraji, za ravnino pa Škofjeloško pogorje z Blegošem, Ratitovec in gozdnato Jelovico; na zahodu se nad Bledom ustavi pogled na Julijcih s Triglavom; severozahodno so v bližini južna pobočja Stola; z roba ob domu se odpira pogled tudi proti severu na Srednji vrh in Vrtačo.
Dostop: Avto: iz Begunj na Gorenjskem po lokalni asfaltni cesti do gostišča v Dragi, naprej po slabi gozdni cesti na Poljško planino (1180 m) 7km, od koder je do doma 1h15. AP Begunje na Gorenjskem, Moste pri Žirovnici, Podljubelj; ŽP Žirovnica: iz Begunj po cesti skozi Drago, potem po gozdni cesti in bližnjicah na Poljško planino ter po zložni poti do doma 3h30; iz Begunj na Sv. Peter, čez preval Kališče, Tolsti vrh in Poljško planino 4h (boljša pot kot skozi Drago); od ŽP Žirovnica skozi Moste, po cesti po dolini Završnice do Tinčkove lovske koče (do sem lahko z avto m) ter čez Poljško planino 4h; iz Podljubelja čez Preval (1311 m) in po južnem pobočju Begunjščice 3h30.

Zanimivejše ture: Begunjščica - Veliki vrh (2060 m) 1h.

Prehodi do drugih postojank: Planinski dom na Zelenici (1536m) po SPP 2h; Koča na Dobrči (1487m) po južnem pobočju Begunjščice in čez Preval 3h30, ali čez Veliki vrh 5h; Valvasorjev dom pod Stolom (1181m), čez Poljško planino in mimo Tinčkove lovske koče 3h30.