Vodniški odsek

Ime - Vodniški odsek
Načelnik - Franci Golmajer
Sodelavec - Luka Taler
Naslov - Ulica Staneta Žagarja 2b
Kraj - 4240 Radovljica 
Telefon - 041 540 042
Vodniški odsek združuje vodnike PZS, delujemo v okviru PD Radovljica. Trenutno v našem odseku deluje 16 vodnikov oz. vodnic. VO deluje v prostorih PD Radovljica na Ulici Staneta žagarja 2b v Radovljici.
Vodniki skušamo pripraviti čim bolj pester program naših vodenih tur, ki bi bil zanimiv za širok krog ljubiteljev narave in gora. V našem interesu je, da vas popeljemo na ture, kjer bomo videli kaj novega in zanimivega, želimo, da so naše ture prilika za prijetno druženje, predvsem pa, da se vedno varno, srečno in zadovoljni vrnemo domov.
Pripravljamo tudi nekaj krajših pohodov, namenjeni bodo predvsem družinam, seveda pa tudi vsem ostalim, ki jih bo cilj zanimal. V kolikor menite, da ture niso predolge, se jih že sedaj lahko udeležite vsi družinski člani, tako boste konec tedna preživeli skupaj in hkrati v prijetni planinski družbi.
Poleg vodenih tur ste seveda vabljeni na že kar tradicionalne prireditve pri Valvasorjevem domu pod Stolom ter pri Roblekovem domu na pobočju Begunjščice.
Vodene ture potekajo po programu, katerega pripravimo za eno leto vnaprej. Čeprav se zavedamo, da vseh dobrih idej ne bo mogoče realizirati, bomo veseli vsakega predloga in ideje tudi z vaše strani.
Na naše ture vabimo vse planince, ki imajo radi gibanje v naravi in prijetno druženje. Na pohod se je treba vedno predhodno prijaviti, ob tem se z vodnikom lahko pogovorite, kako zahtevna bo pot, koliko časa bo pohod trajal ter kakšno opremo za izbrani pohod potrebujete.
Vabimo vas, pridružite se nam! Veseli bomo vsakega pohodnika, ki se bo odločil, da bo raziskoval naše in tuje gore v naši družbi!